به گزارش تحریریه، رئیس صندوق بینالمللی پول روز پنجشنبه گفت توافق اصولی با آرژانتین در مورد وام جدید کار عملگرایانه خواهد بود اما کار سختی هنوز در پیش است.
خبرگزاری «رویترز» نوشت، «کریستالینا جورجیوا» مدیر صندوق بین المللی پول می گوید اگرچه توافق اصولی عمل گرایانه ای با آرژانتین نهایی شده است اما هنوز کارهای سختی باقی ماتنده است.
وی به خبرنگاران گفت که جزئیات این برنامه هنوز در حال بررسی است، و این وام دهنده جهانی از محدودیت های کاری و مخالفت های سیاسی در آرژانتین مطلع است و براساس آن ها تصمیم گیری می کند.
او مدعی شد که هدف اصلی صندوق این بود که آرژانتین را از رفتن به مسیر بسیار خطرناک تورم بالا نجات بدهد. با اینحال توافقنامه ای که اکنون در حال اجرا است شامل شرایط ساختاری با هدف تضمین افزایش درآمدهای مالیاتی آرژانتین و افزایش شفافیت عمومی می شود.
آرژانتین و صندوق بین المللی پول چندی قبل پس از یک سال گفت وگوی سخت به تفاهمی جدید در مورد نحوه بازپرداخت وام ۴۴.۵ میلیارد دلاری دست یافتند. هر دو طرف این توافق را یک پیشرفت بزرگ برای کشوری دانستند که نمی تواند وام ها را بازپرداخت کند.
به نوشته رویترز، قرارداد جدید به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است، از جمله منتقدان «ماکسیمو کرشنر» سیاستمدار برجسته آرژانتینی و پسر کریستینا فرناندز، معاون رئیس جمهور بود چند روز قبل از حزب حاکم جدا شد.
آلبرتو فرناندز رئیسجمهور آرژانتین و دولتش در حال مذاکره با صندوق بینالمللی پول هستند تا بدهیهای معوق ناشی از وام شکست خورده ۵۷ میلیارد دلاری از سال ۲۰۱۸، بزرگترین قرارداد این صندوق در تاریخ، را اصلاح کنند.
قیمت اوراق قرضه دلاری آرژانتین در روز پنجشنبه اندکی کاهش یافت اما از زمان اعلام تفاهم به افزایشها پیدا کرد اما شرایط همچنان نامطمئن و غیرشفاف است. این اوراق که در سال ۲۰۲۹ سررسید می شود، ۳۵ سنت بر دلار قیمت گذاری شده است و بازدهی آن ۲۴ درصد است.
جورجیوا در پاسخ به این سوال که آیا صندوق بین المللی پول اشتباهات سال ۲۰۱۸ را با پذیرش شرایط کاهش کسری بودجه و عدم تعهد قاطع به حذف تدریجی یارانه های انرژی تکرار می کند، گفت: می توانید تصور کنید، این چیزی است که ما در مورد آن بحث می کنیم، ما در حال بحث بوده ایم و هستیم. و به آن ادامه می دهیم.
رئیس صندوق تصریح کرد توافق جدید درسهایی را که از توافق شکست خورده ۲۰۱۸ آموخته را در نظر دارد. در کل صندوق بینالمللی پول بر کاهش تورم متمرکز است و این توافق جدید را یک برنامه عملگرایانه می داند تا بر اساس آن به آرژانتین کمک کند تا اقتصاد خود رال تعیل نماید و مشکلات ساختاری اقتصاد خود را رفع کند.
وی تاکید کرد بعدها با اصلاحات ساختاری بیشتر موافقت خواهد کرد.
جمله اخیر جورجیوا یادآور بحران های اقتصادی و اجتماعی است که دو نهادهای مالی مهم جهان (صندوق بین المللی پول و بانک جهانی) با نام اصلاحات و تعدیل اقتصادی بر سر بسیاری از کشورها فاجعه آفریدند و موجب نابودی زیرساخت های کشورها به ویژه در آمریکای لاتین شدند. جالب اینجاست حتی بخش هایی از دستور العمل تعدیل اقتصادی در دولت هاشمی رفسنجانی در ایران اجرایی شد.
اکنون بار دیگر صندوق بر حذف یارانه های دولتی آرژانتین تاکید دارد و به نظر می رسد دوران سخت و ظاقت فرسای دیگری در انتظار مردم آرژانتین باشد.
طبق گزارش رسانه های خارجی، هدف صندوق بینالمللی پول کاهش کسری بودجه آرژانتین و رساندن آن به صفر تا سال ۲۰۲۵ است با اینحال قرار است این هدف با حمایت از دولت این کشور برای برداشتن گامی مهم در مورد یارانههای انرژی اجرایی می شود.
پایان/
نظر شما